Алуминиеви парапети

Алуминиевите парапети представляват композиция от разкроени алуминиеви профили или тръби, здраво позиционирани към различни повърхности със симетрично разположени елементи в разнообразни цветове и модели.

Алуминиевите парапети са съобразени с изискванията за безопасност и в същото време нестандартните решения на всеки един проект допринасят за функционалността и красотата на сградата и помещението.

Парапетите, изработени от алуминий са изключително здрави и устойчиви на корозия, лесни за поддръжка и почистване – не задържат петна и не променят цвета си във времето. Практически са непроменяеми и не се поддават на разнообразните атмосферни влияния – ниски температури, влага, вятър, на които са подложени ежедневно. Друго предимство е, че много лесно могат да бъдат ремонтирани. Не на последно място трябва да се спомене, че алуминиевите парапети се предлагат на много атрактивни, разумни цени.

Aлуминиеви парпети с тръбен пълнеж
  • Алуминиеви парапети с вертикален пълнеж – подходящи за тераси и стълбища в детски градини и училища. Осигуряват всока степен на безопасност. Представляват вертикално разположени кръгли или правоъгълни прифили, захванати към два хоризонтални алуминиеви профила. Разстоянието между вертикалните профили е в зависимост от предпочитанията на клиента (стандартно около 120 мм.).
  • Алуминиеви парапети с хоризонтален пълнеж – подходящи са за стълбища, веранди, рампи и партерни етажи. Не са подходящи за тераси, тъй като хоризонталното разположение на профилите/тръбите е опасно за малки деца (могат да ги използват като стълба). Хоризонталният пълнеж представлява хоризонтално разположени кръгли или правоъгълни профили, с разстояние между тях в зависимост от броя им или предпочитанията на клиента.
  • Стенни алуминиеви парапети – алуминиевият парапет за стена представлява ръкохватка, монтирана на конзоли, захваната към стената. Подходящ е за монтаж на стълби или рампи за инвалиди.
Алуминиеви парапети със стъкло

Алуминиевите парапети със стъкло са модерни и с изчистен дизайн. Изработват се от алуминиеви елементи и закалено стъкло. Подходящи са за тераси, веранди, високи места, откриващи красив изглед. Закаленото стъкло, което се използва при този вид парапети се произвежда с цел по-голяма безопасност, здравина и сигурност. При стъклените парапети се използва и ламинирано стъкло – триплекс. Също като закаленото стъкло, то се обработва с цел безопасност, но има други свойства и предимства. При счупване то не се разделя на остри парчета, а на части, които остават залепени за филма, с който са слепени обикновените стъкла. Така стъклото остава безопасно за хората. Сериозно предимство на ламинираното стъкло е фактът, че дори и счупено, то запазва целостта си и продължава да служи като преграда, спираща други въздействия.