Стъклени окачени фасади

Окачените фасади са неразделна част от облика на почти всяка нова модерна сграда. Със своята лекота и елегантност те предават изискан стил на съвременното строителство.

Окачената фасада е конструкция от взаимносвързани алуминиеви хоризонтални и вертикални профили, които образуват непрекъсната външна обвивка на сградата. Допълнителните предимства на този вид фасади са леката конструкция, притокът на повече светлина и простор и неограничените цветови решения.

Окачената фасада дава възможност да се постигнат различни форми с яснота и точност на линиите, има добри звуко и топлоизолационни свойства и всичко това я прави предпочитан избор за всеки проектант и архитект. Фасадите се изработват с така наречените „строителни стъкла“, които в своите варианти биват много видове. Освен стъклата, основен елемент при тях са и профилите.

Прозрачността на фасадите се осигурява от големи стъклени панели, които са носени от системи с малка видима ширина на профила. Стъклените фасади могат да бъдат носени от алуминиеви, леки стоманени или PVC профили, както и от комбинирането на тези материали.

Предимства на стъклените окачени фасади са естетичният ефект, осигуряването на изключително добра осветеност на помещенията, икономичност по отношение на отоплението – благодарение на различните стъклопакети, които се използват при монтажа, се постигат високи нива на енергийна ефективност на сградите.