Зимни градини

Зимната градина представлява сама по себе си един сложен архитектурно-дизайнерски проект. Устройството й се състои от няколко ключови елемента: вертикално остъкляване, стъклен покрив, отварящи се части – прозорци и врати.

В зависимост от избора и желанията на клиента се разработва и проекта за зимната градина – може да бъде от алуминиев или PVC профил, или изцяло от стъклена фасада. Най-често срещаните конструкции са от алуминиев материал, защото той отговаря на повечето критерии – устойчив е на въздействоето на околната среда, изключително лек, изящен и привлекателен. Профилите за зимна градина могат да се изработят в неограничен избор от цветове по RAL или в дървесен вариант.

При разработването на проект за зимна градина е важно да се започне с нейното предназначение, изложението и това, което искаме да постигнем като краен резултат. Нещата, които правят всяка зимна градина уникална са нейните детайли – конструкция, цвят, както и заобикалящата я среда. Затова разработването на всеки проект изисква на първо място индивидуален подход, за да се превърне това пространство в уникално място за наслада и релакс.